Wandeling langs de Leije en door landgoed Leijkant

In verband met het coronavirus is aanmelding verplicht bij Stella Wesel 06-27055446 of email excursies@tilburg.knnv.nl. Je kunt je aanmelden van 2 t/m 9 juni.

Ester van Eijck vormde het agrarische bedrijf van haar ouders een aantal jaren geleden om tot Landgoed Leijkant. Met twee nieuwe woningen, de aanleg van een stuk bos, twee kikkerpoelen en bloemrijk grasland is het een succesvol voorbeeld van particuliere natuurrealisatie.
Op Landgoed Leijkant is een bijenknooppunt aangelegd. Er zijn struiken geplant en de grond is ingezaaid met bloemzaad. Wilde bijen kunnen uit de bloemen en stuiken nectar en stuifmeel halen.
Ook werd er een bijenhotel geplaatst in het gebied. Vrijwilligers van de Tilburgse Waterleiding Maatschappij en natuurgebied de Kaaistoep hebben gezorgd voor natuurlijke nestelgelegenheid in het nabijgelegen bos. Ze hebben open zandplekken gemaakt en steilwandjes aangelegd. Wilde bijen maken bij voorkeur een nestje in de grond.

Datum & tijd
vr 11 juni 2021 van 9:00 tot 13:00
Vertrekplaats

Horecagelegenheid de Commanderie Rielseweg 861 Tilburg.