Vogels of vlinders/libellen excursie op Kampina

Je kunt je aanmelden van 10 tot 16 juni door bij voorkeur te mailen naar Inge Radstake (mail: ijb.radstake@gmail.com of tel: 013-5702506).

Er worden 2 excursies verzorgt. Je kan kiezen of je mee wilt voor de vogelexcursie, de vlinders/libellen excursie of beide excursies

De vogelexcursie is van 7.00 tot 10.00 uur.
De vlinder en andere insecten excursie is van 11.00 tot 14.00 uur

Belangrijk: Bij het aanmelden aub duidelijk aangeven of je meegaat voor de vogels, de vlinders/libellen of beide! Voor insecten is het belangrijk dat het mooi weer is anders vliegen zij niet. Bij regen vervalt de vlinderexcursie!

We gaan vandaag naar het zuidoostelijke deel van de Kampina. De Logtse velden, Bisschopsvelden en Smalbroeken. Hier komen we waterrijke bossen met open stukken tegen, de meanderende Beerze en afgegraven weilanden. Er is de laatste jaren hard gewerkt om het gebied te vernatten en het water schoner te krijgen. Eerst gaan we op zoek naar vogels en hopen, buiten de ‘gewone’ vogelsoorten ook de Koekoek, de Wielewaal, de Bosrietzanger en de Spotvogel te horen en zien. Misschien kunnen we een glimp opvangen van de Fluiter. Hopelijk zit hij weer op dezelfde plek te broeden. Om 11.00 uur, als het warm genoeg is, gaan we op zoek naar vlinders (met veel geluk de Kleine ijsvogelvlinder, de Grote vos en de Grote weerschijnvlinder), libellen (Weide- en Bosbeekjuffer, Blauwe breedscheenjuffer, Smaragdlibel, Viervlek) en natuurlijk andere insecten die we tegenkomen.


Datum & tijd
za 18 juni 2022 van 7:00 tot 14:00
Vertrekplaats

Parkeerplaats Logtse Baan, Oirschot.