De Andreas Schotel wandelroute

Andreas Schotel (1896-1984) was een Rotterdamse kunstenaar die in de vorige eeuw vanaf 1923 in de zomer in een klein tuinhuisje in Esbeek, met zijn gezin, leefde en werkte. Hij werd bijzonder geïnspireerd door de Brabantse omgeving en de werkende mens daarin. Hij trok er dus veel op uit en was overal in de buurt te vinden met zijn schildersezel om werkende mensen vast te leggen. Hij maakte vooral schetsen, etsen en aquarellen waarin hij de overgang van traditionele naar gemechaniseerde bedrijfsvoering documenteerde. We wandelen de Andreas Schotel wandelroute

(10 km) over grondgebied van Brabants Landschap en Landgoed De Utrecht. Een mooie wandeling over al eeuwenoude paden en langs de werkplekken van kunstenaar Andreas Schotel. Daarbij komen we schildersezels tegen met zijn werk en levensgrote sculpturen. Een boeiende en inspirerende mix van kunst in de natuur.

Er is geen horeca onderweg dus neem wat te eten en drinken mee!

Welke afspraken mbt corona hanteren we bij deelname aan activiteiten?

Corona afspraken

Aanmelden van 26 t/m 23 maart 2023 bij excursieleider Inge Radstake.
Onder vermelding van je naam en telefoonnummer. Graag ook aangeven of je rechtstreeks naar de start van de wandeling gaat of gezamenlijk vanuit Tilburg wilt vertrekken. Als je vanuit Tilburg wilt vertrekken, geef dan ook aan of je een auto hebt en hoeveel mensen er eventueel met je mee kunnen rijden?

Datum & tijd
za 25 maart 2023 van 9:00 tot 13:30
Vertrekplaats

Parkeerplaats voorheen Aldi, Spoordijk/Doornbossestraat, Tilburg.
Start van de wandeling 9.30 uur bij het Andreas Schotel Museum, Dorpsstraat 2, 5085 EG Esbeek.