Bezoek aan een bijzondere graanteler met als toegift korte wandeling in de Maasduinen.

Kraamkamer van diversiteit Emmer, Aalter troshaver, Eenkoorn, Gelderse risweit, Perzische tarwe. Een greep uit de meer dan 500 verschillende oude granen die Theo Bastiaens teelt op Landgoed Bleijenbeek in Afferden. Een bonte verzameling granen in alle kleuren, vormen en smaken, variërend van 100 jaar tot wel 36 miljoen jaar oud! Theo houdt deze bijzondere granen in stand omdat ze een belangrijke basis vormen voor ons hedendaagse brood, pasta’s, koekjes en gebak. Wellicht is het in stand houden van deze granen wel net zo belangrijk als het in standhouden van de biodiversiteit in de natuur. Van harte welkom in de kraamkamer van deze oude granen en nog veel meer bijzondere gewassen.

Het Quin is een idyllisch stukje van het Nationaal Park de Maasduinen. We zijn toch in de buurt, dus kunnen we hier een korte wandeling maken en wat vogels spotten. Bij voldoende tijd beklimmen we een uitkijktoren. Neem wat te eten en te drinken mee.

Welke afspraken mbt corona hanteren we bij deelname aan activiteiten?

Corona afspraken

Aanmelden van 15 juni tot 23 juni bij Mirjam Sikkers. Geef daarbij aan of je met een auto komt en eventueel anderen wilt laten meerijden.

Datum & tijd
za 24 juni 2023 van 9:00 tot 17:00
Vertrekplaats

AaBe terrein. Wethouder van Ierlantstraat. (achter de Praxis).